Voorgelezen prentenboek ‘Krabbetje Kor wil rechtdoor’ met complimenten-kaartjes van Kor.

De nationale voorleesdagen zijn vandaag van start gegaan en ik was uitgenodigd om bij de kinderopvang mijn prentenboek tegen pesten voor te lezen. Zelf kunnen deze kanjers nog niet lezen maar wat kunnen ze goed kijken, aanwijzen en meegaan in het verhaal. Door voor te lezen komen kinderen in aanraking met nieuwe woorden, het vergroot hun woordenschat én taalbegrip. Je doet jouw kind of klas dus een groot plezier met voorlezen.

Complimenten kaartjes van Krabbetje Kor.

Na het voorlezen vertel ik dan ook hoe fijn het is als je samen kunt spelen en aardig bent voor elkaar. We gaan dan in een kring zitten en ik leg verschillende kaartjes met lieve zinnetjes en illustraties erop in het midden. Om de beurt mag een kind een kaartje pakken en geven aan het kindje ernaast. Super trots zijn ze dan!

Van complimenten, kan een enorme positieve kracht uitgaan, zowel voor de gever als de ontvanger.

Deze kanjers vanaf 2 jaar mochten een mooi kaartjes voor zichzelf pakken en daar waren ze erg blij mee :)

Wil je ook een interactieve voorlees-workshop tegen pesten met Krabbetje Kor? Neem contact op!

Elk kind verdient een positief zelfbeeld!

Lancering prentenboek met Dieuwertje Blok en Dos Hermanos

  • Afbeelding 3
  • Afbeelding 2
  • Afbeelding 1

Geslaagde boekpresentatie van 'Krabbetje Kor wil rechtdoor!' Het prentenboek TEGEN PESTEN 
De foto's zeggen meer dan 1000 woorden. Niemand minder dan Dieuwertje Blok las het boek uiteraard geweldig voor waardoor de kinderen helemaal in het verhaal zaten. De vragen in het boek werden zelfs soms publiekelijk beantwoord door de kids. Hoe dapper is dat!


Dos Hermanos van het Klokhuis en 3FM maakte er een feest van met het lied 'Ik pest niet mee!' wat voor het boek is gemaakt. Daarna kregen de kinderen nog een 'ik pest niet mee'-certificaat, deze kon uiteraard ondertekend worden door Dieuwertje en Dos Hermanos.

Interview in HRLMtje: Mijn verhaal over pesten en het prentenboek ‘Krabbetje Kor wil rechtdoor.’

Super blij en dankbaar met dit interview. Het brengt het onderwerp pesten onder de aandacht wat helaas hard nodig is. Zelf ben ik vroeger gepest en heb daarom het prentenboek ‘Krabbetje Kor wil rechtdoor’ bedacht en geïllustreerd tegen pesten . Het interactieve prentenboek over pesten is een boek om tijdens de vakantie (dan heb je lekker de tijd!) met uw kind te lezen en het onderwerp te bespreken.

Hoe denkt uw kind over pesten? En wat doe je als je te maken krijgt met pest-gedrag? Om daar achter te komen staan er allemaal vragen in het boek die je tijdens het voorlezen kan beantwoorden en bespreken. Zo weet uw kind straks beter wat het kan doen als het te maken krijgt met pesten. 

Check het HRLMtje, (ligt overal in Haarlem) deze geeft 4 boeken weg! Hoe gaaf is dat! Heel veel dank aan het team van het HRLMtje die het boek en het onderwerp pesten zo weer onder de aandacht brengen. Ps. In het interview staat dat ik hoog zwanger ben maar ondertussen ben ik trotse moeder van zoon Mees :)

Prentenboek 'Krabbetje kor wil rechtdoor' overal te koop!

Wauw! Mooie recensie van ‘in de boekenkast’ lees hem hier.

Voorlezen 'Krabbetje Kor wil recht door!' Te gast op de landelijke dag voor trainers van Stichting Omgaan met Pesten

Geweldig dat ik op deze dag voor trainers een onderdeel mocht zijn met mijn prentenboek 'Krabbetje Kor wil rechtdoor.'  Het interactieve prentenboek Tegen Pesten. Vele hebben het boek aangeschaft en gaan er mee aan de slag. 

Via deze website van Krabbetje Kor: ikpestnietmee.nl  kunt u gebruik maken van verschillende workshops die bij het boek horen. Want samen blijven we ons sterk maken tegen pesten!

De Stichting Omgaan met pesten bestaat nu 15 jaar en ik kan niet wachten om zelf in november met de opleiding te starten. Het was dan ook een feestje om alle andere trainers te mogen ontmoeten. Wat een enthousiasme en inzet vanuit deze mooie stichting.