Interactief prentenboek: Krabbetje Kor wil rechtdoor!

Krabbetje Kor is het interactieve prentenboek tegen pesten. Kor wordt veel gepest op school en wil er graag bijhoren. Eerst doet hij vanalles zodat de pester hem aardig gaat vinden maar niks is goed genoeg. Uiteindelijk stopt het pesten door er met zijn ouders en Wijze Willem de Walvis over te praten. Ook helpt zijn klasgenoot Suus de Schildpad hem door voor hem op te komen. 

Sta Sterk Trainer - Kinderen leren omgaan met pesten 

Ik ben ook gecertificeerd Sta Sterk Trainer in Haarlem. Wordt uw kind gepest of kan het meer zelfvertrouwen gebruiken? Ga naar stasterktrainer.nl

Workshop scholen

Wat doe jij als je te maken krijgt met pest-gedag?

Om daar achter te komen staan er allemaal vragen in het boek die je tijdens het voorlezen kan beantwoorden en bespreken met je ouders of in de klas. Zo weet je straks beter wat je kan doen als je te maken krijgt met pesten.


Gebruik dit boek preventief en curatief, want hoe eerder we het bespreekbaar maken hoe beter we ermee om kunnen gaan als het gebeurd.

Op het einde van het boek staan ook allemaal tips van Krabbetje Kor maar de grootste tip die ik alvast wil geven is: Houd het niet voor je! Word je gepest of zie je dat iemand gepest wordt? Vertel het aan je vader, moeder, juf, meester of iemand die je vertrouwd! Niks doen is geen oplossing en onthoudt ook: als je gepest wordt is het niet jouw schuld!!!

Zoals Dos Hermanos zo mooi in het lied zingt: iedereen is anders maar we zijn wel allemaal gelijk! Iedereen hoort erbij dus jij ook!

Lied Bij het boek door Dos Hermanos -Ik Pest Niet mee!

Luister naar het lied IK PEST NIET MEE van Dos Hermanos bekend van het Klokhuis en 3FM. Zij hebben dit lied speciaal voor het boek is gemaakt. Van muziek word je vrolijk dus zing dit lied uit volle borst mee :)