Koptekst

Het Prentenboek kopen in de winkel of online bestellen

het prentenboek is in de winkelsverkrijbaar maar ook hier online is het boek te bestellen

Bij de interactieve workshop gaan we een ‘complimenten-dobbelsteen’ knutselen 

Interactieve workshop met prentenboek 'Krabbetje Kor wil rechtdoor'

Interatieve workshop 1,5 uur totaal

- Mijn eigen verhaal vertellen over hoe ik het pesten pesten heb ervaren en wat mij heeft geholpen. Belangrijkste boodschap hierin is dat je het nooit voor je moet houden, het niet jouw schuld is en dat hulp vragen heel stek is. Samen kun je zoeken naar een oplossing!  

- Het prentenboek voorlezen en de vragen uit boek beantwoorden.  In het boek staan vragen over vervelende-situaties die Kor en de rest van de dieren uit zijn klas meemaken. Ze komen erachter dat pesten een groeps-probleem is en iedereen een rol heeft. Het antwoorde van deze vragen uit het boek doen we doormiddel van een vlakkenspel met ja, nee en miscchien. Daarna gaan we bespreken, wat het maakt dat je voor dat vlak/antwoord hebt gekozen.Uiteraard bestaat er geen fout antwoord. het gaat om het zelf ontdekken en bewust worden. 

- Daarna sluiten we af  met het knutselen van een ‘complimenten-dobbelsteen’ in groepjes van 5 leerlingen. Op 1 van de zijde van de dobbelsteen komt je eigen naam en op elke andere zijde van de dobbelsteen komt een compliment te staan van een klasgenoot. Deze vouwen we in elkaar tot een echte dobbelsteen en nemen ze mee naar huis. Zo kan je als je even een dipje hebt je eigen dobbelsteen gooien en zie je weer dat iets moois van jezelf staan waar je blij van wordt en je zelfvertrouwen geeft. 

- Ook leren ze zo elkaar complimenten te geven en zullen ze ervaren hoe fijn het is om te krijgen maar ook om te geven. 

  •  Tijdens het knutselen zal het lied: IK PEST NIET MEE, wat speciaal voor het boek door de rapper van het Klokhuis: ‘Dos Hermanos’ is geschreven op de achtergrond draaien met daarna andere vrolijke muziek

Als echte afsluiter krijgen de kinderen krijgen van mij een echte ‘ik pest niet mee- certificaat.’

Prijs opvragen kan via contact-formulier (is afhankelijk van grote klas)

Interactieve workshop met prentenboek plus optreden van rappers Dos Hermanos.

Interatieve workshop 3 uur totaal : 2 uur eerste dag en 1 uur terugkommiddag

Als aanvulling op de workshop sluit Dos Hermanos (bekend van 3fm en het Klokhuis) af met het lied: Ik pest niet mee! Daarna kunnen ze een korte interactieve rap-workshop geven over pesten

Prijs opvragen kan via contact-formulier (is afhankelijk van grote klas)